8 november 2023

Regionsfinalist i EY Entrepreneur Of The Year 2023

Samuel Davidsson, VD på HSE, är en av närmare 500 nomineringar som har gått vidare till regionsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year 2023. En av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer som skapar framgångsrika företag med tydliga visioner och goda ledaregenskaper. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 60 länder där en oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Den 14 november genomförs Regionsfinal Öst i Växjö där regionsvinnaren utses och där Samuel Davidsson, VD på Hillerstorp Specialemballage är en av de 10 regionsfinalisterna.

I generationer har vi på HSE jobbat med brädor. Vi är födda in i branschen och har provat många olika vägar genom åren, vilket har bidragit till innovation och nytänkande. Det är något som genomsyrar hela verksamheten och vi jobbar aktivt för att flytta fram vår position genom strategiska investeringar. HSE är ett familjeföretag som vittnar om ett större engagemang där vi ser möjligheterna i vart vi skulle kunna vara istället för där vi står idag. Att vara expansiv är ett karaktärsdrag och att ställa höga krav och se potential i en vidareutvecklingen av företaget är en drivkraft.

Entreprenörskapet i sig är ett incitament. Att ständigt sätta nya mål, växla upp för att leverera och se hur långt man kan gå för att slå nya rekord. På HSE har vi drivet för att vara med i en framgångssaga och vågar testa nya vägar för att hela tiden bli bättre – helt enkelt leverera mer än bara en lastpall.

Jag har alltid gillat att sätta upp rejält höga mål – men samtidigt se till att ha roligt på vägen och få med alla på företaget, så man drivs framåt tillsammans. Jag tror att det är en av anledningarna till att vi uppmärksammas i det här sammanhanget, att jag sedan skulle gå vidare till regionsfinal trodde jag aldrig, men det känns ju såklart väldigt spännande.” säger Samuel om utmärkelsen.