Platinapartner HV71

21 DECEMBER 2022 NYHET

Att vi håller HV71 nära vårt hjärta är inget nytt och detta året har vi valt att öka upp vårt sammarbete till högsta nivå.

Vi hoppas vi ses i Husqvarna Garden!

BRANCHVINNARE 2022

23 NOVEMBER 2022 NYHET

Vi är stolta att presentera att vi blivit utsedda till branchvinnare 2022 

”En Branschvinnare är ett företag som slagit den egna branschens snitt i både omsättning ochresultat samt har ett positivt resultat. Snittet räknas fram en gång per år och baseras på samtliga
företag inom den aktuella branschen. I snitt är det endast 15 % av Sveriges aktiebolag som tilldelas utmärkelsen. Branschindelningen är baserad på företagens SNI-kod.”

Branchvinnare

BRANCHVINNARE 2022

23 NOVEMBER 2022 NYHET

Vi är stolta att presentera att vi blivit utsedda till branchvinnare 2022 

”En Branschvinnare är ett företag som slagit den egna branschens snitt i både omsättning ochresultat samt har ett positivt resultat. Snittet räknas fram en gång per år och baseras på samtliga
företag inom den aktuella branschen. I snitt är det endast 15 % av Sveriges aktiebolag som tilldelas utmärkelsen. Branschindelningen är baserad på företagens SNI-kod.”

Branchvinnare

PRODUKTIONSUTVECKLING

26 OKTOBER 2022 NYHET

Ut med det gamla och in med det nya – efter många år i produktionen här på HSE så var det dags för vår gamla trotjänare till medmaskin att flytta till ett nytt hem. Med den nya maskinen på plats kommer vi klara öka upp våra volymer och höja driftsäkerheten mot både våra robotar och mot specialavdelningen.

Då vi började med 2 skift i september känns detta extra viktigt för oss som företag att höja ribban på vår produktionsutrustning för att skapa en trygghet att halvfabrikatet finns på plats för kvällsskiftet ska kunna rulla. Med alla dessa förändringar i produktionen är våra mål att kunna hålla ner leveranstiderna och säkra upp volymerna mot er som leverantörer.

ASFALTERING

26 SEPTEMBER 2022 NYHET

Under detta året har personalstyrkan ökat och parkeringsplatserna har tagit slut. Ett roligt problem som har gått att lösa smidigt med hjälp av PEAB.

ASFALTERING

26 SEPTEMBER 2022 NYHET

Under detta året har personalstyrkan ökat och parkeringsplatserna har tagit slut. Ett roligt problem som har gått att lösa smidigt med hjälp av PEAB.

HSE KÖPER LASTBIL

26 AUGUSTI 2022 NYHET

Låt oss presentera vår alldeles egna HSE lastbil!
Detta tycker vi är en helt fantastisk milstolpe i vårt företag och vi ser fram emot utmaningarna som väntar.
Med detta sagt välkomnar vi nu mera även vår chaufför Stefan välkommen in i HSE gänget. 

LAGERÖKNING

6 JUNI 2022 NYHET

Under våren 2022 har vi startat ett tillbygge
utav lageryta på 900 m².
Då kunderna växer och nya kommer in så ställer det höga krav på vår produktionsavdelning.
För att se till att det inte ska kunna bli stopp någonstans togs beslutet om att ett nytt virkeslager stod på agendan.
Detta utgör även mer plats för utleveranserna.
Bygget beräknas stå färdigt sommaren 2022.

HSE KÖPER TRÄINDUSTRI I HÄDINGE

1 JULI 2021 NYHET

Den 1 juli gick HSE:s inkråmsaffär av familjeföretaget Hädinge träindustri AB igenom. Hädinge träindustri AB producerar lastpallar och specialemballage i trä, precis som Hillerstorps Special Emballage AB. Affären ger en snabb ökning av produktionskapaciteten av lastpallar men innebär också ett välkommet personaltillskott av bröderna Tommy och Anders Svensson.

 

 

HELAUTOMATISK MASKINLINJE ÖKAR DRIFTSÄKERHETEN

3 MAJ 2021 NYHET

Nu är vår senaste investering på plats i fabriken – en maskin som tillverkar halvfabrikat till lastpallar. Den helautomatiska maskinen är i framkanten av den tekniska utvecklingen inom pallproduktion och är resultatet av ett samarbete mellan två finska företag. Maskinen (som egentligen är en kombination av två maskiner i en) kommer att producera halvfabrikat till våra standardprodukter och för storvolyms körningar. Med en produktionskapacitet på 4 pallar i minuten ökar vi inte bara driftsäkerheten utan även volymen. För oss på HSE är det viktigt att våra kunder kan lita på oss och att vi levererar i tid. Den nya maskinen ökar tryggheten både för oss som leverantör och för våra kunder. Vår gamla maskin kommer fortsättningsvis att användas till produktion av specialemballage och vara ett stöd till nya maskinlinjen.

Music attribution: Inspired by Kevin MacLeod

 

Pallkrage för halvpall ovanpå en pallkrage för helpall, stående på ett betonggolv.

HSE SÄLJER TRÄEMBALLAGE I EGEN WEBBSHOP

3 AUGUSTI 2020 NYHET

På Hillerstorps Special Emballage har vi ett arbetsflöde som påminner väldigt mycket om en webbshop. Därför var steget inte långt till att öppna vår egen webbshop.

I webbshopen kan du som företag köpa träemballage som EUR-pall, robusta halvpallar, engångs pallar, pallkragar och plywoodlock. Du får själv välja mellan Fraktjakts fraktalternativ i varukorgen/kassan. Vad det gäller betalningsmöjligheter erbjuder vi dig att betala med  Klarna Checkout eller med förskottsfaktura.

Varmt välkommen att lägga en beställning av standardemballage i webbshopen.

HSE - SUPERFÖRETAG FÖR TREDJE ÅRET I RAD

30 OKTOBER 2019 NYHET

För 15:e året i rad presenterade Veckans Affärer Sveriges Superföretag i oktober 2019. Hillerstorps Specialemballage är ett av de 717  bolagen som fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital och därmed får titulera sig ett av Sveriges Superföretag. ”Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat”, berättar Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom Superföretagarlistan. Han poängterar att det räcker inte bara med ett eller två års bra resultat utan det är bevisligen fungerande affärsmodeller som premieras. Det är inte konstigt att vi på HSE är stolta att vara ett av företagen på Veckans Affärers lista och detta dessutom för tredje året i rad.

Porträttfoto av Samuel Davidsson, Erik Daviddson och Rickard Björkman på Hillerstorps Special Emballage vid staplade halvpallar. Symbol för Superföretagen firar 15 år i bildens vänstra övre hörn.

HSE ANSTÄLLER ERFAREN SÄLJARE

11 MARS 2019 NYHET

Hillerstorps Special Emballage har rekryterat Rickard Björkman som säljare. Rickard som tidigare arbetat som säljare på Bufab och Tools blir en nyckelspelare i företagets fortsatta utveckling. De senaste årens investeringar i automation och produktionsytor har gjort det möjligt att öka försäljningen. Innan Rickard får ta på sig sälj-kostymen ska han lära känna verksamheten på djupet genom att jobba sig igenom produktionen. Rickard börjar sin anställning i mars och i produktionsflödet med robotar. Välkommen Rickard!

1

VI BLIR STÖRRE

14 JANUARI 2019 NYHET

Under sommaren och hösten 2018 byggde till vår fabrik i Kävsjö både med lager-  och produktionsytor för att matcha de senaste årens trend av produktionsökning. Vi är kända för att vara snabba och vill fortsätta att vara det även i framtiden. Tillbygget innebär 850 kvadratmeter mer produktionsyta och 250 kvadratmeter lageryta utomhus. främst för virke. 

Bygget blev slutbesiktigat i slutet av 2018 och vi började med att flytta in vår pallrobot redan veckan efter.

BLÄCKSTRÅLESKRIVARE MÄRKER VÅRA BRÄDER

21JANUARI 2019 NYHET

På HSE älskar vi förbättringar – stora som små. Med bläckstråleskrivaren från MT Concept har vi förbättrat arbetsmiljön för våra anställda som tidigare stämplat för hand.  

Vi säljer värmebehandlade träprodukter certifierade enligt ISPM15. Det innebär att virket ska ha uppnått en temperatur av minst 56 grader i kärnan, under minst 30 minuter, med avsikten att eliminera eventuella skadeinsekter. Våra pallar är därför stämplade med godkänd märkning. Nu finns även vår logotyp med i märkningen för att förstärka vårt varumärke.  

 

>

HSE - UTNÄMNT TILL SUPERFÖRETAG FÖR ANDRA ÅRET I RAD

21 DECEMBER 2018 NYHET

För att kvala in som ett  Superföretag på Veckans Affärers Superföretagslista krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Hillerstorps Special Emballage utnämndes superföretag 2018 för andra året i rad.

Utnämningen innebär att HSE tillhör den knappa promillen av alla Sveriges företag som kan tituelera sig Superföretag 2018. I år var det 728 bolag som kvalade in på listan.